Andreas Möller

Baptism och andra vardagskänslor

Dags att nominera kyrkoledare

Så gick ett par månader till av inaktivitet här på bloggen. Ni som är gamla vana läsare börjar kanske bli luttrade vid det här laget (eller har redan gett upp :)) men det lustiga är att det fortfarande trillar in nya läsare varje dag. Trots att jag haft annat för mig en längre tid. Det brukar sägas att det man gör på nätet varar för evigt, och så är det nog. Jag ser ju bland annat vilka bloggposter som besöks, och det är mycket gamla saker som folk hittar. Men lite nytt finns också att läsa, åtminstone i dag…

I dagarna går det ut brev till alla församlingar i Gemensam Framtid (landets baptist-, missions- och metodistförsamlingar, för den som undrar) med bland annat information om vilka som kvarstår till förfogande för att finnas med i samtalet kring kyrkoledare för Gemensam Framtid.

Både Dagen och Sändaren har – i varierande grad – lyckats röra till det där en smula. Dagen skriver:

 Sju män och två kvinnor finns kvar efter att kyrkostyrelsen bantat ner antalet kandidater till ny samfundsledare.

Vilket är bara delvis sant. Antalet stämmer, men kyrkostyrelsen har inte gjort något urval – av de som ursprungligen nominerades är det helt enkelt dessa nio som sagt sig fortfarande vilja vara med i samtalet.

Sändaren rapporterar å sin sida att

I dagarna får GF-församlingarna ett brev där nio personer nomineras som möjlig kyrkoledare.

Nu kanske jag ägnar mig åt hårklyverier här, men av den ingressen kan man lätt få intrycket av att det är kyrkostyrelsen som nominerar dessa kandidater. Så är förstås inte heller fallet – det är församlingarna som nominerar kandidater, och det kan de fortsätta göra fram till 16 november.

I artiklarna noteras också att ingen av de nio kommer från Baptistsamfundet. Och det skulle förstås kunna vara en brist. Fast samtidigt tänker jag att det viktigaste är att det blir en person som på ett bra sätt kan både representera och utmana oss alla – oavsett vilka rötter hon/han har.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: